Kas yra mėsos rūkymas ir kokios yra jo rūšys?

Kas yra mėsos rūkymas ir kokios yra jo rūšys?

Rūkyta mėsa yra skanus patiekalas, kurį galima valgyti keliais skirtingais būdais. Tokia mėsa idealiai tinka pusryčiams, pietums ar tiesiog kaip paprastas užkandis. Daugelis mėgsta rūkyta mėsa, tačiau ar nežino, kas yra mėsos rūkymas ir kokios yra jo rūšys?

 

Maisto rūkymas – tai amžinas kulinarinis menas, kuris suteikia maistui ypatingą skonį ir aromatą. Ši tradicija siekia senovės laikus ir yra įgijusi naują gyvybę šiuolaikinėje virtuvėje.

 

Tai būdas suteikti maistui ypatingą skonį ir aromatą, naudojant dūmus, kurie yra gaminami deginant specialias medžiagas. Dažniausiai rūkymui naudojama yra mediena. Dūmai, kurie susidaro šiame procese, prasiskverbia į maistą, suteikdami jam subtilų rūkymo skonį bei aromatą.

 

Taigi, kokios yra rūkymo rūšys?

 

  • Šaltas rūkymas – šiam metodui būdinga žema temperatūra – dažniausiai ne aukštesne kaip 30°C. Ji idealiai tinka sūriams, žuviai arba delikatesams, nes maistas čia gaminamas ilgai, leisdamas jam įsisavinti dūmų skonį be didelės šilumos įtakos.

 

  • Šiltas rūkymas – rūkymo temperatūra būna vidutiniškai 35-55 °C.

 

  • Apykarštis rūkymas – rūkymas dūmais, kurių temperatūra virš +60 °C, bet mažiau kaip +80 °C.

 

  • Karštas rūkymas – šis metodas yra intensyvesnis. Maistas yra pakaitomis rūkomas ir virinamas karštame rūkyklos dūmų sraute. Dažniausiai šis būdas naudojamas mėsos gamybai.

 

Skaniausius rūkytos mėsos gaminius, rasite Revaina parduotuvėje, esančioje PC Luizė!